2011. augusztus 14., vasárnap

Megerkeztunk Daniaba

Sziasztok!

Eloszor is a nem csaladtagok kedveert, akik nem tudjak mi van velem.
Eszter (kisebbik hugom) Daniaban tanul majd 4 honapot, ezert Gergellyel (apam) kihoztuk kocsival. En csatlakoztam vilagot latni, es Berlinben ugrok majd ki hazafele.

1616 km megtetele utan, vegre itt vagyunk, Eszter sulijaban. Del korul erkeztunk a faluba, ami csendes de jo. A suli kicsi, csaladias, mindenki jofej. Egy workcamp van meg itt, ket hetig, szinten a vilag minden pontjarol. Ok 3 hetes onkentes munkaval epitenek maszofalat, es minden mast is. Jo buli, nem dolgozzak magukat halalra.
Holnap reggel indulunk Berlinbe, illetve Gergely haza. Mar ha en nem maradok itt, amire tulajdonkeppen ha sok nem is, de azert van esely. Tenyleg nagyon jo hely. Osztalytermek nincsenek, szal en nemtom, h tanulnak-e egyaltalan, ugy ahogz mi, az ittenek.
Na de ezen kivul minde van, ami csak kellhet. Tornaterem, zongora, biciklik, csocso, billiard, kepzomuveszetes terem, stb. Es az egesz szep, kulturalt, rendezett. Az itteni felfogast ossze sem lehet hasonlitani a magyarral, annyira kulonbozik tole. Termeszetesen elonyere. Lehet, h nem tanulnak semmit, en tenyleg nemtom, de ennek ellenere nem hulyek es hat jobban is elnek, mint mi. Nem kicsit. Amugy az ido pocsek, tipikus angol idojaras van, ahogy a videki kornyezet is igen hasonlo.
Szerencsere tegnap meg napsutesben tudtuk megnezni Regensburgot.
A tervek szerint Drezdaba nem is megzek at, csak Berlinben leszek 1-2 hetet, es onnan busszal haza. Ez 6300 Ft-ba kerul, tehat nem erdemes stoppolni. Berlin is eleg nagy, es az anyagiak is rosszabbak, mint az olasz utnal. Tehat inkabb mgnezem jobban Berlint, es hazamegyek. A jegy Drezdaba is ugyanannyi, szal ha van idom akkor gond nelkul odamehetek barmikor. Csak az ut eleg hosszu, durvan 15 ora buszozas, Pragan keresztul. (Ujabb celpont).
Osszefoglalva minden oke, mindenki jol erzi magat, es aki utazni akar az jojjon Daniaba.
Most az itteni geprol irok, hogy holnaptol mi lesz azt nem tudom. Mindenesetre tovabbra sem haltam meg, ha nem jelentkezek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése