2013. február 12., kedd

Kocsmatura, uthenger es az alattomos villamosok


Megint nem tudom mennyi idom lesz irni, de azert belekezdek. Eppen a suli geptermeben ulok, egy olyan lapos monitor elott, hogy az barmelyik uthenger buszkesege lehetne, csak a nyakam fog megfajdulni itt egy ido utan, mert van vagy fel meter szeles. Na nem az uthenger.
Mielott az itteni esemenyekre ternek ra, nehany benyomas.

Vegre van diakigazolvanyom, igy egy felhasznalonev-jelszo kombom is, ami mindenhoova jo, elen az informatikai rendszerrel. Van 5 GB tarhelyem, ami barhonnan elerheto, es az Athena nevu rendszerbol telepites nelkul tudom hasznalni az office tobb verziojat es meg rengeteg mas programot is.

Mindezt teszem, egy tenyleg szep, regi varosban, ahol a centrum hatalmas templomokkal van tele, es forgalom ezen a reszen nincs. Ahol egyebkent megis van, kicsit tavolabb, ott garantaltan minden egyiranyu, szoval itt nem lehet tul konnyu kocsikazni. Neha meg tudom erteni, h miert olyan horribilisen draga a taxi.
Fentiekbol latszik, hogy tok romantikus dolog, amikor az ember a belvarosban setal, es mikor valami teljesen keptelen idopontban harangozast hall elkezd rajta gondolkozni, hogy vajon hany ora lehet.
Aztan amikoir neg egyet kondul a harang, a gyanutlan jarokelo orommel konstatalja, hogy del van, majd hatranez a harangtoronyra, es meglatja az ekkorra mar nem is olyan tavol levo villamost...
Szoval ezek a villamosok kepesek olyan csendben osonni az ember hata moge, hogy azt tuti nem veszi eszre, es raadasul meg egy olyan rossz szokasuk is van, hogy tokeletes harangnak tudjak alcazni magukat. Ha a belgak elkezdenenek lopakodo harci villamosokat fejleszteni, az a fel Uniot kihuzna a valsagbol.

Tovabbi erdekesseg, hogy itt a torok reszek lakot kiveve, mindenki jol beszel angolul, es ez olyan termeszetes, mintha az anyanyelvuk lenne. Lehet, hogy ezzel fugg ossze, hogy heti 18 oram lesz (18x60 perc), ami otthon meg a fele se lenne 3 targy mellett.
Az oktatas egyebkent nem csak jonak, de nepszerunek is latszik, legalabbis ebben a varosban, hiszen - ha hinni lehet az adatoknak - az itt elok kozel harmada diak.
Erre epult a sulihoz kozeli utcan levo party area, ahol a szo legszorosabb ertelmeben egymast erik a szorakozohelwek, szam szerint 32, bar ezt en meg nem szamoltam meg soha.
Hajnali 4 orakor mindenesetre meg tomeg van az utcan, es hatalmas sor a gyrosert. Vannak olyan ettermek, amik kifejezetten ejjel tartanak nyitva, amikor a bulizok megeheznek. Van rendes beulos hely es olcso torok bufe is. Gyanitom, hogy utobbi a nepszerubb.
Masnap aztan az utcaseproknek akad dolga, igy estere biztosan tiszta lesz a csatorna koruli resz es az ott terdelok se fognak uvegszilankot szedegetni magukbol. Otthon erre azt mondanam, hogy kiabal a porcelan mikrofonba, de tegnap valaki a csatornat valasztrotta inkabb, gyanus, hogy nem teljesen onszantabol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése